„Страхът от пропадане и разтваряне – още по темата“ – публична лекция на Алина Шелекес, Израел

БПО има удоволствието да Ви покани на

Публична лекция „Страхът от пропадане и разтваряне – още по темата“

на Алина Шелекес

клиничен психолог и обучаващ и супервизиращ психоаналитик
на Психоаналитичното общество в Тел Авив, Израел
Носител на наградата Франсиз Тъстин за 2008 г.

Дата: 7 октомври 2022 г. (петък), 18:00-20.00 ч., София

Място на провеждане: Арменски културен дом – София, бул. „Тодор Александров“ 31, зала „Крикор Азарян“ 

Начин на провеждане: на живо и онлайн

NB: Поради интерес от различни места към събитието, отваряме възможност за онлайн участие в публичната лекция „Страхът от пропадане и разтваряне – още по темата“ с водещ Алина Шелекес. Записът ще е на разположение на участниците един месец. Може да се регистрирате и да заплатите лекцията, като пишете с искане за онлайн достъп на мейл: marina.angelova.p@gmail.com

ПРОГРАМА

18.00 – 19.15 „Страхът от пропадане и разтваряне – още по темата“ – Публична лекция 
19.15 – 20.00 Дискусия

Целта на лекцията на Алина Шелекес (носител на наградата Тъстин за 2008 г.) е да обогати мисленето ни за две много примитивни тревожности, които Франсис Тъстин вижда като централни при аутистичните състояния – страха от пропадане и ужаса от разтваряне. Ще бъде демонстрирано как тези тревожности са характерни не само за аутистичните капсулации, но и за различни регресивни състояния, които могат да възникнат както у пациента, така и у аналитика. Лекцията ще предложи теоретичен поглед към матрицата на вътрешните обектни отношения, съпътстващи страха от пропадане и разтваряне, както и клинични илюстрации и примери от литературата и изкуството.

За лектора

Алина Шелекес е старши клиничен психолог и обучаващ и супервизиращ психоаналитик на Психоаналтичното общество в Тел Авив. Тя преподава и супервизира в Израелското психоаналитично общество в Програмата по психотерапия към Факултета по медицина на Университета в Тел Авив, където е ръководител на обучителното направление по Примитивни състояния на ума, което самата тя основава през 2007 г. Работи повече от три десетилетия като старши клиничен психолог в Центъра за психично здраве Брил, Тел Авив, както и в частната си практика. През 2006 г. получава почетна нота от Наградите Филис Медоу в Ню Йорк за отличителен принос към психоаналитичната литература. През ноември 2008 г. в Лос Анджелис получава дванадесетата Международна награда Франсиз Тъстин за своя текст „Страхът от пропадане и разтваряне – още по темата“. През ноември 2018 г. тя е назначена за председател на Тръста в памет на Франсиз Тъстин. Нейните основни интереси както в публикациите, така и в преподаването са ориентирани около разбирането на примитивните състояния на ума, празното съществуване, хипохондрията, психосоматичните състояния, сънищата наяве, концепцията за двойника и терапевтичния излишък. Книгата й „Ужасът от пропадане – размисли върху примитивните състояния на ума“ излиза от печат от Resling Publishing, Тел Авив.

Условия за участие

Лекцията е отворена за широк кръг заинтересовани. Предвид теоретичното ниво е подходяща за психотерапевти, студенти и професионалисти от помагащите професии, запознати с основните идеи на психоанализата.

Работен език

Материалите ще бъдат преведени на български език. Ще бъде осигурен и консекутивен превод на дискусията от английски на български и обратно.

Регистрация и такса участие

Всички участници е нужно предварително да се регистрират и да заплатят своята такса участие. Тъй като местата за участие са ограничени, е препоръчителна ранна регистрация. Не е възможна регистрация и/или заплащане на място.

За да се регистрирате:

  • Попълнете онлайн заявка на: https://forms.gle/PwciMD8Sd1S84wEb8 
  • Заплатете своята такса участие на посочената по-долу банкова сметка.
  • Таксата участие в публичната лекция е 50.00 лв.
  • Таксата участие за кандидати и аналитици на БПО е 130.00 лв. и покрива участие както в лекцията, така и в клиничния семинар.
  • Възможност за намаление за студенти: БПО е асоциация с нестопанска цел, регистрирана в обществена полза и ние разчитаме на приходите от събития, за да продължим работата си. Въпреки това разбираме, че настоящата икономическа ситуация може да бъде пречка пред желанието за участие в събитието ни. Предлагаме на студентите от ВУЗ, които искат да се включат, но таксата е прекалено висока за тях в момента, да пишат до marina.angelova.p@gmail.com със заявка за намалена такса за посещение.
  • Заплащането става единствено чрез банков превод. След попълване на онлайн регистрационна форма е нужно да се преведе сумата до 07.10.2022 г. включително по следната сметка:

Сдружение Българско психоаналитично общество
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG62FINV91501216145337
Основание за плащане: семинар 07.10.2022 и трите Ви имена

След регистрация и получаване на таксата ще Ви бъде изпратено потвърждение.    

При въпроси и трудности с регистрацията можете да се свържете с Марина Ангелова на e-mail: marina.angelova.p@gmail.com и телефон 0898712842.