Майя Младенова

Майя Младенова

Обучаващ аналитик

Предлага консултации, психоаналитична психотерапия и психоанализа за хора, които търсят себе си, искат да изучат и променят особеностите на своята личност, да преодолеят затрудненията, произтичащи от характера и представите им за себе си и другите и да развият отношението към себе си и към значимите хора в живота им.

Работи с хора, преживели загуба, с клиенти с тревожности и депресивни състояния, както и с клиенти с разстройство на личността.

Тел: 0878109933‬
E-mail: maya.mladenova@gmail.com
Адрес на практиката: Гр. София, Център „Аналитика”, Ул. „Чаталджа” 17-19, партер
Д-р Майя Младенова е завършила медицина през 1994 г. и е специализирала психиатрия. През 2008 г. завършва специализацията си по психоанализа, а от 2009 е член на Международната психоаналитична асоциация.

От 1998г. е съучредител и работи като консултант в Център „Аналитика” – психотерпевтичен център, който предлага психоаналитична психотарапия и психоанализа. Преподавател е в Нов Български Университет, където води курсове по структурно интервюиране и обектни отношения за студенти по клинична социална работа и води семинар по супервизия с преподавателите към програмата.

Изследователските й интереси са движени от въпроси като: Защо ние, хората сме станали такива, каквито сме, как се е случило това и можем ли да се променим, ако пожелаем? Как изграждаме и регулираме взаимоотношенията си с другите хора, защо много взаимоотношения остават повърхностни и какво е нужно, за да може едно отношение да се задълбочи и превърне в пълноценно? Какво движи нас, помагащите професионалисти в желанието ни да работим с други хора? Как изградените от нас организации, които се ангажират с помагане, правят това и какво стои на пътя им да бъдат по-успешни?